"NE MOGU DA PREDVIDIM ŠTA ĆE SE TAČNO DOGODITI" Rjabkov: Amerika želi da izazove nemire i smeni vlast u Rusiji

Novosti onlajn

28. 11. 2023. u 09:05

SJEDINjENE Države se sve više fokusiraju na promenu vlasti i organizovanje unutrašnjih nemira u Rusiji, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov.

НЕ МОГУ ДА ПРЕДВИДИМ ШТА ЋЕ СЕ ТАЧНО ДОГОДИТИ Рјабков: Америка жели да изазове немире и смени власт у Русији

Foto: Jutjub/DW News/Attitude Trending

- SAD, ne samo da su pokrenule hibridni rat protiv Rusije, koji se vodi, po svemu sudeći, do poslednjeg Ukrajinca i koji i dalje ima zadatak da se nanese strateški poraz Rusiji, demonstriraju sve veći fokus na promenu vlasti ovde, organizovanje unutrašnjih ruskih nemira - rekao je zamenik ministra.

Prema njegovim rečima, u ovim uslovima, scenario konfrontacije između Moskve i Vašingtona postao je „datost od koje se mora polaziti“. Istovremeno, Rjabkov nije isključio da bi dalja eskalacija Sjedinjenih Država mogla dovesti do prekida rusko-američkih diplomatskih odnosa.

- Raspon izbora je, uzimajući u obzir raspoloženje u Vašingtonu, mali. Čisto negativna opcija je dalja eskalacija, sve do (u diplomatskom pravcu) prekida izuzetno tankih bilateralnih odnosa. Ili manje dramatična opcija: potpuno obuzdavanje Rusije i Kine sa elementima dijaloga, u kombinaciji sa aktivnim pokušajima da se stvori raskol većine u svetu koja se ne slaže sa zapadnim svetskim poretkom, zasnovanom na pravilima - objasnio je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije.

Rjabkov je dodao da ne može da „predvidi šta će tačno prevladati“ u američkoj politici.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)