BRITASNKI OBAVEŠTAJCI TVRDE: Rusi prebacuju Crnomorsku flotu u Novorosijk (VIDEO)

Novosti online

26. 11. 2023. u 18:16

OBAVEŠTAJNA služba Ministarstva odbrane Velike Britanije objavila je novi izveštaj u kome je ponovo fokus bila Crnomorska flota, kojoj se u poslednje vreme posvećuje značjna pažnja posle serije napada bezposadnim daljinski upravljivim plovilima (morskim dronovima) sa kojima je udareno na desantne čamce.

БРИТАСНКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ТВРДЕ: Руси пребацују Црноморску флоту у Новоросијк (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Britanski obaveštajci u svojoj analizi fokus su dali na istočnu obalu Crnog mora i luku Novorosijsk koja je inače pre majdanskih dešavanja u Ukrajini i aneksije Krima 2014. godine trebala da postane nova luka i baza kompletne Crnomorske flote.

Britanski obaveštajci navode u svojoj analizi da baza Novorosijsk će postati uskoro centralna baza za opremanje i dpunu brodova i podmornica Crnomorske flote krstarećim raketama i da će imati sve veći značaj u funkcionisanju i operativnoj efikasnosti ove flote.

Britanski obaveštajci navode da je Crnomorska flota svoje brodove do sada krstarećim raketama izvršavala nadopunu u Sevastopolju na Krimu. Međutim ukrajinski udari sa distance krstarećim raketama i dronovima kamikazama po Sevastopolju i objektima Crnomorske flote verovatno će uticati da Novorosijk postane najbolja alternativna lokacija za novu luku i smeštaj Crnomorske flote.

Britanci zaključuju da premeštanje i nova lokacija za nadopunu brodova raketama zahtevalo bi novi logističke mere za isporučivanje, skladištenje, rukovanje i snabdevanje brodova. To se pre svega odnosi na dužinu rute od proizvođača krstarećih raketa do Novorosijska.

Ova britanska tvrdnja zasnovana je na ukrajinskoj analizi od 13. novmebra 2023. koji navode da je Rusija pauzirala lansiranje raketa upravo zbog logističkih problema u “Novorosijsku”.

Britanski obaveštajci smatraju da će Rusija verovatno nastojati da ubrza prevazilaženje takvih problema na vreme kako bi pomorske krstareće rakete bile uključene u zimsku kampanju udara na Ukrajinu.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)