PLANINAR PRONAĐEN MRTAV NAKON TRI MESECA POTRAGE: Spasioci zatekli potresan prizor - njegov pas ležao pored beživotonog tela svog vlasnika

Novosti online

14. 11. 2023. u 18:27

RIČ Mur, 71-godišnji planinar, za kojim se tragalo od avgusta, pronađen je mrtav u planinama Kolorada, a njegov odani pas, koji je čudom preživeo dva meseca u divljini, bio je pokraj beživotnog tela.

ПЛАНИНАР ПРОНАЂЕН МРТАВ НАКОН ТРИ МЕСЕЦА ПОТРАГЕ: Спасиоци затекли потресан призор - његов пас лежао поред беживотоног тела свог власника

Foto: Fejsbuk

Rič Mur i njegov beli Džek Rasel terijer po imenu Fini, krenuli su na pešačenje 19. avgusta na vrh Blekhed, koji se nalazi u planinama San Huan u jugozapadnom Koloradu. Telo nestalog čoveka otkrio je lokalni lovac 30. oktobra u slivu Donjeg Blanka. 

Njegov odani pas, koji je nekim čudom preživeo, prevezen je u lokalnu veterinarsku stanicu, a kasnije je ponovo spojen sa svojom porodicom.

Uzrok Ričove smrti nije otkriven, ali su vlasti saopštile da se ne sumnja na ubistvo, preneo je Denzer Gazet.

Delinda Van-Brajtin, članica grupe koja je bila uključena u potragu za Ričom, detaljno je opisala svoje iskustvo u pokušaju da ga locira. 

- Tražili smo odmah ispod vrha i direktno na zapad, tražeći niz planinu ka mestu gde se nalazio njegov automobil - napisala je Van-Brajtin i dodala:

- Bilo je tako strmo, ubačeni su helikopterom. Pronađen je 4 kilometara istočno od planinskog vrha ispod koga smo bili spušteni helikopterom.

(MONDO)

BONUS VIDEO: SRCEPARAJUĆE: Ekipe ruske hitne pomoći pridružuju se libijskim spasiocima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)