NAJRAZORNIJE OLUJE U POSLEDNJIH 30 GODINA: Šteta posle stravičnog nevremena u Francuskoj procenjena na više od milijardu evra (VIDEO)

Srna

13. 11. 2023. u 16:33

ŠTETA nastala u olujama "Kiran" i "Domingos", koje su pogodile Francusku početkom meseca, procenjena je na 1,3 milijarde evra, saopšteno je iz francuske asocijacije osiguravajućih društava /France Assureurs/.

НАЈРАЗОРНИЈЕ ОЛУЈЕ У ПОСЛЕДЊИХ 30 ГОДИНА: Штета после стравичног невремена у Француској процењена на више од милијарду евра (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/ Global News

- Nakon oluja `Kiran` i `Domingos` koje su pogodile Francusku od 1. do 5. novembra osiguravajuće kuće su u potpunosti mobilisane zajedno sa vlasnicima polisa osiguranja. Šteta se procenjuje na oko 1,3 milijarde evra za 517.000 incidenata - navodi se u saopštenju.

Ove oluje bile su najrazornije u Francuskoj tokom poslednjih 30 godina.

Najveća šteta je registrovana u slučajevima poplavljenih kuća, uništenih krovova usled jakog vetra i oštećenja automobila, a 91 odsto štete pričinjeno je na privatnoj imovini.

Oluja "Kiran" pogodila je Francusku 1. novembra, prvenstveno regije atlantske obale, i to najviše područja Bretanje, Normandije, Pa de Kalea, zatim Novu Akvitaniju i Korziku.

Oko 1,2 miliona domaćinstava ostalo je bez struje, tri osobe su poginule, a najmanje 47 je povređeno.

Oluja "Domingos" pogodila je Francusku 4. novembra.

BONUS VIDEO: SRCEPARAJUĆE: Ekipe ruske hitne pomoći pridružuju se libijskim spasiocima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?