TURSKI PARLAMENT DONEO ODLUKU: Više se neće koristiti proizvodi kompanija koje podržavaju Izrael

Tanjug

08. 11. 2023. u 10:56

TURSKI parlament više neće koristiti proizvode kompanija koje podržavaju agresiju Izraela, među kojima je, kako tvrde neki poslanici, i Koka-kola.

ТУРСКИ ПАРЛАМЕНТ ДОНЕО ОДЛУКУ: Више се неће користити производи компанија које подржавају Израел

Foto: Ilustracija/Unsplash

- U Velikoj narodnoj skupštini Turske nećemo koristiti nikakve proizvode kompanija koje podržavaju izraelsku agresiju - rekao je predsedavajući skupštine Numan Kurtulmus na skupu u severnoj turskoj pokrajini Ordu.

Kako je dodao, parlament "od sada neće kupovati ništa i baciće ono što je ranije kupljeno, prenosi Anadolija. Briselski Politiko navodi da su poslanici primetili u ponedeljak da proizvodi firmi Koka-kola i Nestle više nisu na meniju.

Kada su upitali zašto, rečeno im je da je predsednik parlamenta odlučio da ukloni iz ponude proizvode brendova koji podržavaju Izrael.

Pojas Gaze je pod teškim izraelskim bombardovanjem otkako je palestinska grupa Hamas pokrenula iznenadnu ofanzivu na Izrael 7. oktobra.

Od tada je ubijeno najmanje 10.328 Palestinaca, među kojima 4.237 dece i 2.719 žena. Prema zvaničnim podacima broj poginulih u Izraelu je oko 1.600.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)