KRAJ DRAME NA AERODROMU U HAMBURGU: Nakon 18 sati pregovora, predao se Turčin koji je držao ćerku kao taoca

Novosti online

05. 11. 2023. u 14:59

POSLE 18 sati hamburška policija uspela je da ubedi Turčina Salmana E. (35), koji je ćerku držao kao taoca na aerodromu u Hamburgu, da se preda. On je uhapšen, a njegova ćerka Aslihan (4) oslobođena je i predata timu lekara.

КРАЈ ДРАМЕ НА АЕРОДРОМУ У ХАМБУРГУ: Након 18 сати преговора, предао се Турчин који је држао ћерку као таоца

Foto: Printskrin/Tviter

- Situacija sa taocem je završena. Osumnjičeni je sa ćerkom izašao iz automobila. On pri hapšenju nije pružao otpor. Deluje da dete nema fizičke povrede - naveli su iz policije Hamburga.

Salman E. je u subotu oko 19.20 ušao u stan svoje bivše supruge Sevde E. (38). Prema informacijama BILD-a, on je koristio prodajni oglas koji je 38-godišnjak postavio na internet da uspostavi kontakt. Koristeći lažnu adresu e-pošte, dogovorio je da se sastane sa svojom nesuđenom bivšom ženom i oteo njihovu ćerku.

Nekoliko minuta kasnije, Salman E. je odjurio u crnom Audiju. Njegovo odredište: "Aerodrom Hamburg Helmut Šmit", gde su ga snage bezbednosti prvi put primetile u 20.21 sati.

Portparol policije Sandra Levgrun rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Neposredno pre nego što su naoružanog muškarca primetile snage bezbednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju.

Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa detetom.

Navodi se da je otac, Turčin (35) iz Donje Saksonije, u subotu uveče ukrao dete od majke.

Aerodrom je potpuno evakuisan, a letovi su otkazani.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)