"PRODUBLJUJE SE STRATEŠKO PRIJATELJSTVO": Razgovarali Putin i Lukašenko

Novosti online

01. 11. 2023. u 13:11

RUSKI predsednik Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko razgovarali su telefonom, a na dnevnom redu su bile pripreme za predstojeći samit ODKB u Minsku, kao i pitanja razvoja savezničke integracije u različitim oblastima.

ПРОДУБЉУЈЕ СЕ СТРАТЕШКО ПРИЈАТЕЉСТВО: Разговарали Путин и Лукашенко

Foto: Profimedia

- Razgovarano je o pitanjima pripreme za predstojeći redovni sastanak Saveta kolektivne bezbednosti ODKB koji će biti održan u Minsku 23. novembra. Takođe su razmotrena i aktuelna pitanja daljeg razvoja bilateralne saradnje i unapređenja savezničke integracije, uključujući energetiku, transport i visoke tehnologije - navodi se u saopštenju pres-službe Kremlja.

Ističe se da su predsednici potvrdili obostranu spremnost za nastavak tesnog zajedničkog rada u cilju produbljivanja rusko-beloruskog strateškog partnerstva i savezništva.

Putin i Lukašenko redovno održavaju kontakte, kako telefonom, tako i sastancima uživo. Prethodni put su razgovarali telefonom pre oko tri sedmice, a videli su se pre 15 dana na samitu ZND u Biškeku.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije