HUTI SE UMEŠALI U SUKOB U GAZI: Ispaljena serija raketa i dronova na Izrael - "U znak podrške potlačenoj braći"

Novosti onlajn

01. 11. 2023. u 08:53

JAHJA Sarija, portparol jemenskog pobunjeničkog pokreta Ansar Alah, rekao je da su Huti izveli niz napada bespilotnim letelicama, kao i balističkim i krstarećim projektilima na Izrael.

ХУТИ СЕ УМЕШАЛИ У СУКОБ У ГАЗИ: Испаљена серија ракета и дронова на Израел - У знак подршке потлаченој браћи

Foto: Depositphotos

- Naše oružane snage lansirale su veliku seriju balističkih i krstarećih projektila, kao i veliki broj dronova na različite neprijateljske ciljeve koji se nalaze na teritorijama koje je okupirao Izrael - rekao je predstavnik pokreta televiziji Al Masira.

Sarija takođe tvrdi da je lansiranje raketa i dronova bila „treća operacija izvedena u znak podrške potlačenoj braći u Palestini”. Prema njegovim rečima, Huti će „nastaviti da lansiraju više visokokvalitetnih raketnih i bespilotnih udara sve dok izraelska agresija ne prestane“.

Portparol izraelskih odbrambenih snaga Danijel Hagari izjavio je da izraelska vojska vidi pokušaje iranskih saveznika u Jemenu da skrene pažnju koja je sada u potpunosti fokusirana na operaciju u Pojasu Gaze.

- Postoji mnogo iranskih satelita u regionu, na primer u Jemenu, i oni žele da nam skrenu pažnju sa rata u Gazi, ali mi smo fokusirani na naše borbene operacije u oblasti Gaze, odbranićemo se gde god bude bilo potrebno - rekao je Hagari.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Druga epizoda video-serijala "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)