AFZALOV MENJA SUROVIKINA: Imenovan novi glavnokomandujući ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga

Novosti online

20. 10. 2023. u 21:06

GENERAL-pukovnik Viktor Afzalov imenovan je za glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga vojske Rusije, rekao je za Sputnjik dobro informisani izvor.

АФЗАЛОВ МЕЊА СУРОВИКИНА: Именован нови главнокомандујући руских Ваздушно-космичких снага

Foto: EPA

-General-pukovnik Viktor Afzalov imenovan je za glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Pre toga on je bio vršilac te dužnosti, rekao je izvor Sputnjika.

Pre Afzalova na čelu VKS bio je general Sergej Surovikin.

General-pukovnik Viktor Afazov je završio Višu vojnu školu Puškin za radioelektroniku protivvazduhoplovnih snaga (PVO). Vojni PVO univerzitet je završio 2000. godine, 2010. godine je završio Vojnu akademiju generalnog štaba Vojske Ruske Federacije.

Bio je na funkciji načelnika raketnih divizija PVO korpusa i načelnik štaba prvog zamenika komandanta vojske Vazdušno-kosmičkih snaga i PVO. U julu 2017. godine je imenovan za komandanta vojske Vazdušno-kosmičkih snaga i PVO Istočnog vojnog okruga, a u avgustu 2018. godine je na poziciji načelnika Glavnog štaba Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Sergej Surovikin je imenovan za načelnika Glavnog štaba Vazdušno-kosmičkih snaga u oktobru 2017. godine. Do tada je komandovao ruskim jedinicama u Siriji i bio je komandant vojske Istočnog vojnog okruga. U oktobru 2022. godine je imenovan za komandanta ruskih snaga u zoni specijalne vojne operacije, a u januaru ove godine je postao zamenik komandanta.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!