OGLASIO SE KREMLJ: Evo šta kažu o Bajdenovom poređenju Putina sa Hamasom

Tanjug

20. 10. 2023. u 14:45

KREMLj je saopštio danas da je neprihvatljivo poređenje ruskog predsednika Vladimira Putina sa palestinskom militantnom grupom Hamas, u izjavi američkog predsednika Džozefa Bajdena.

ОГЛАСИО СЕ КРЕМЉ: Ево шта кажу о Бајденовом поређењу Путина са Хамасом

Foto: Profimedia

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da će pretnja ruskim građanima eksponencijalno rasti kada Izrael započne očekivanu kopnenu operaciju u pokušaju da izbaci Hamas iz Gaze.

Peskov je odbio da kaže ko će predstavljati Rusiju na mirovnom samitu o palestinskom sukobu u Kairu u subotu, navodeći da je to pitanje za Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Gardijan.

Rusija i SAD ne razgovaraju o situaciji na Bliskom istoku u bilateralnim formatima, rekao je Peskov, javile su RIA Novosti.

- Kontakti se, naravno, odvijaju u okviru Saveta bezbednosti, ali nije bilo čisto bilateralnih - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara da li je bilo kontakata između Moskve i Vašingtona o situaciji na Bliskom istoku.

- Hamas i Putin predstavljaju različite pretnje, ali imaju jednu stvar koja im je zajednička – žele da u potpunosti unište demokratiju u susedstvu - rekao je Bajden u obraćanju naciji u četvrtak, prenosi Glas Amerike.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?