EVAKUISAN AVION OLAFA ŠOLCA U TEL AVIVU: Dramatičan snimak sa aerodroma, putnici u panici beže (FOTO/ VIDEO)

Novosti onlajn

17. 10. 2023. u 22:27

PRAVA drama odigrala se u trenutku kada se avion nemačkog kancelara Olafa Šolca spremao da napusti Tel Aviv.

ЕВАКУИСАН АВИОН ОЛАФА ШОЛЦА У ТЕЛ АВИВУ: Драматичан снимак са аеродрома, путници у паници беже (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: Printskrin Twitter/@sara__si

Nedugo pre poletanja sa aerodroma Ben Gurion, oglasile su se sirene. Šolc se već bio ukrcao u vladin avion, kada je stiglo naređenje da svi putnici moraju da izađu iz aviona i legnu na pistu.

Šolc je brzo evakuisan iz aviona tokom vazdušnog napada i odvezen je kolima do aerodromske zgrade gde se nalaze skloništa. Kancelar je svojim očima mogao da vidi dve eksplozije, prenose mediji.

U pitanju su bile detonacije od izraelskog PVO sistema "Gvozdena kupola", koje su oborile Hamasove rakete sa neba. Bild navodi da su ispaljene dve protivvazdušne rakete, koje su se jasno čule na aerodromu.

Prema informacijama BILD-a, bezbednosne službe su potom pretražile avion nemačke vlade i proverili da li ima mogućih opasnosti.

Nakon nekoliko minuta kancelaru i njegovim saradnicima je dozvoljeno da se ukrca u avion, koji je potom poleteo za Kairo.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024