KRIJUMČAR MIGRANATA BEŽAO OD POLICIJE, PA IZGUBIO KONTROLU NAD KOMBIJEM: Detalji stravične nesreće kod Minhena

Tanjug

13. 10. 2023. u 09:42

NAJMANjE sedam ljudi je poginulo, a više desetina je povređeno, od kojih neki teže, kada je čovek za koga se sumnja da je krijumčar migranata izgubio kontrolu nad kombijem pokušavajući da pobegne od policijske potere, saopštila je danas nemačka policija.

КРИЈУМЧАР МИГРАНАТА БЕЖАО ОД ПОЛИЦИЈЕ, ПА ИЗГУБИО КОНТРОЛУ НАД КОМБИЈЕМ: Детаљи стравичне несреће код Минхена

Foto: AP

U saopštenju se navodi da se nesreća dogodila na auto-putu A94 istočno od Minhena nakon što je vozač kombija počeo da ubrzava usled policijske potere, nakon čega se vozilo prevrnulo nekoliko puta.

U kombiju je bilo oko 20 migranata, uključujući i decu, navela je policija, preneli su mediji.

Nemačke vlasti su prošlog meseca uvele nove granične kontrole sa Poljskom i Češkom. U Nemačkoj je broj zahteva za azil povećan za 78 odsto za prvih sedam meseci ove godine, prema zvaničnim podacima.

Nemačku granicu je u avgustu ilegalno prešao 14.701 migrant, što je za 66 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine, pokazuju policijski podaci.

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!