EVROPA ZABRINUTA ZA JEVREJE: Napadi Hamasa doveli do porasta antisemitske retorike

I.S.

10. 10. 2023. u 16:56

VLASTI širom Evrope pojačavaju svoje bezbednosne mere, pošto su jevrejske grupe upozorile da su iznenadni napadi Hamasa od vikenda doveli do porasta antisemitske retorike na Internetu, preneo je "Gardijan". Poslednjih godina institucije i nevladine organizacije upozoravaju da je antisemitizam u porastu u Evropi.

ЕВРОПА ЗАБРИНУТА ЗА ЈЕВРЕЈЕ: Напади Хамаса довели до пораста антисемитске реторике

Foto: Profimedia/Ilustracija

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen pozvao je na hitno uspostavljanje pojačanog obezbeđenja u sinagogama i jevrejskim školama, u čemu treba da učestvuju vojnici iz francuske "Operacije Sentinel", specijalne snage koje patroliraju ulicama.

Policija u Berlinu saopštila je da je podnela tužbe pošto su primili obaveštenja da pojedinci "koji slave napade na Izrael dele peciva" duž glavnih ulica tog grada, a ubrzo potom, državni kancelar Olaf Šolc saopštio je da vlada "neće prihvatiti da se gnusni napadi na Izrael proslavljaju na našim ulicama". Centralni savet Jevreja u Nemačkoj saopštio je da su u bliskom kontaktu sa vlastima i da se pojačavaju policijske mere u jevrejskim institucijama širom zemlje.

I londonska Metropoliten policija pojačala je patrole u delovima grada sa ciljem da obezbedi sigurnost. Španski list "La Razon" preneo je da je MUP uveo "neophodne mere" za zaštitu jevrejske zajednice u zemlji. U Italiji je naređen pojačan nadzor širom zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!