ON JE PREDVIDEO NAPAD HAMASA: Savetnik dvojice izraelskih premijera pre mesec dana upozorio na moguć rat

Novosti online

09. 10. 2023. u 19:31

PRE nešto više od mesec dana, bivši savetnik za borbu protiv terorizma dvojice izraelskih premijera napisao je esej u kojem je predvideo napad Hamasa na Izrael, piše "Džeruzalem post".

ОН ЈЕ ПРЕДВИДЕО НАПАД ХАМАСА: Саветник двојице израелских премијера пре месец дана упозорио на могућ рат

FOTO: Tanjug/AP

Jigal Karmon, osnivač i predsednik Bliskoistočnog instituta za istraživanje medija (MEMRI), napisao je 31. avgusta tekst pod naslovom "Znakovi mogućeg rata u septembru-oktobru" u kojem je primetio da je "došlo do povećanja napora Irana i Hezbolaha da prokrijumčare oružje na Zapadnu obalu, slično krijumčarenju oružja u Gazu".

-U poslednje vreme sve je više indikacija da bi rat protiv Izraela mogao da izbije u septembru ili oktobru 2023. godine. Okidač bi mogli da budu spiralni nasilni sukobi koji će rezultirati velikim brojem žrtava, ili upotrebom novog oružja koje će dovesti do mnogih smrtnih slučajeva na izraelskoj strani, napisao je Karmon, koji je radio na borbi protiv terorizma za Jicaka Šamira i Jicaka Rabina.

Karmon je za "Džeruzalem post" rekao da Hamasov rat ima za cilj "sprečavanje normalizacije bilateralnih odnosa između Izraela i Saudijske Arabije".

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)