"UNUK JE LEŽAO ISPOD NJENOG TELA" Potresna ispovest oca koji je izgubio ćerku u napadu Hamasa: Razgovarali smo sa njom do poslednjeg trenutka

Novosti Onlajn

09. 10. 2023. u 15:58

ILAN Troen je rekao za Si-En-En da je razgovarao telefonom sa svojom ćerkom Deborom Matijas u vreme kada je ona ubijena štiteći svog 16-godišnjeg sina od napada Hamasa ovog vikenda.

УНУК ЈЕ ЛЕЖАО ИСПОД ЊЕНОГ ТЕЛА Потресна исповест оца који је изгубио ћерку у нападу Хамаса: Разговарали смо са њом до последњег тренутка

Foto: AP/Ohad Zwigenberg/Yousef Masoud

- Razgovarali smo sa Deborom u vreme kada je ubijena - rekao je Troen, profesor emeritus na Univerzitetu Brandeis. Troenov zet, Šlomi Matijas, takođe je ubijen, rekao je on, govoreći za Si-En-En iz Ber Ševe.

- Razgovarali smo ceo dan sa našim unukom Rotemom, dok je on prvo ležao ispod njenog tela, a zatim pronašao mesto za bekstvo u vešernici - dodao je on. Rekli smo mu da ne govori ništa, da se sakrije i komunicira sa nama putem poruka - rekao je Troen.

"Dok je spasen, ostalo mu je 4% u bateriji."

- Njegova majka je preuzela najveći teret pucnjave - rekao je Troen, sećajući se svoje pokojne ćerke kao „deteta svetlosti i života“.

- Ona, umesto da postane naučnik ili doktor, jednog dana mi je rekla: 'Tata, moram da se bavim muzikom, jer mi je to u duši' - rekao je Troen. Njegova ćerka je pohađala muzički koledž Berkli u Bostonu, kao i muzičku školu Rimon u Tel Avivu, gde je upoznala svog muža.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)