ERDOGAN I MAKRON OSUDILI NAPADE NA IZRAEL: Izrazili solidarnost i pozvali na uzdržanost

Tanjug

07. 10. 2023. u 13:20

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je pozvao Izraelce i Palestince da pokažu uzdržanost kako ne bi pogoršali situaciju.

ЕРДОГАН И МАКРОН ОСУДИЛИ НАПАДЕ НА ИЗРАЕЛ: Изразили солидарност и позвали на уздржаност

Foto: Printskrin/Tanjug

- Pozivamo sve strane da se uzdrže od agresivnih akcija - rekao je Erdogan na kongresu svoje vladajuće partije AK u Ankari, prenose mediji.

Francuski predsednik Emanuel Makron takođe je reagovao na najnoviju krizu i oštro osudio terorističke napade na Izrael.

- Izražavam punu solidarnost sa žrtvama i njihovim porodicama - naveo je on na platformi X (Tviter).

Oglasio se i vršilac dužnosti španskog ministra spoljnih poslova Hose Manuel Albares koji je takođe osudio napade iz Gaze uperena protiv Izraela.

- Oštro osuđujemo veoma ozbiljne terorističke napade iz Gaze usmerene na Izrael - naveo je Albares na društvenoj mreži X.

Savetnik iranskog vrhovnog vođe Alija Hamneija, Rahim Safavi, čestitao je, međutim, palestinskim borcima zbog toga što su pokrenuli najveći napad na Izrael u poslednjih više godina.

- Mi ćemo biti uz palestinske borce sve do oslobođenja Palestine i Jerusalima - citirala je Safavija poluzvanična iranska agencija ISNA.

U iznenadnom napadu palestinska grupa Hamas jutros je ispalila veliki broj raketa iz Pojasa Gaze na više izraelskih gradova i do sada je u tom udaru poginulo najmanje 22 ljudi, a ranjeno gotovo 300. Pripadnici Hamasa takođe su se infiltrirali u naselja na jugu Izraela, uz pojas Gaze, za čime su usledili napadi izraelske vojske na Gazu.

BONUS VIDEO: NOVI RAT: Hamas napao Izrael

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)