OGLASIO SE ABAS: Palestinski narod ima pravo da se brani

Tanjug

07. 10. 2023. u 12:28

PALESTINSKI predsednik Mahmud Abas danas je izjavio da palestinski narod ima pravo da se brani od "terora naseljenika i okupacionih snaga", citirala je njegove reči zvanična novinska agencija WAFA povodom raketnih napada Hamasa i upada njegovih militanata na jug Izraela.

ОГЛАСИО СЕ АБАС: Палестински народ има право да се брани

Foto: EPA

Abas je to rekao na vanrednom sastanku u Ramali kojem prisustvuje veći broj visokih predstavnika palestinskih vlasti, prenose mediji.

Najmanje 22 osobe ubijene su od početka jutrošnjeg masovnog napada palestinske militantne organizacije Hamas na Izrael, saopštila je izraelska služba za hitne slučajeve Magen David Adom, prenosi Tajms of Izrael.

Terorističke ćelije Hamasa iz Gaze infiltrirale su se u brojne zajednice na jugu Izraela, a pored toga, na centar i jug zemlje je ispaljeno na hiljade raketa, na šta je izraelska vojska odgovorila raketiranjem pojasa Gaze.

Napad je u toku od oko 6.30 časova po lokalnom vremenu. Očekuje se da će broj mrtvih rasti, a do sada je potvrđeno i skoro 300 ranjenih u napadima.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je ranije danas, nakon raketnih napada Hamasa i upada njegovih pripadnika na izraelsku teritoriju, da je Izrael u ratu.

BONUS VIDEO: NOVI RAT: Hamas napao Izrael

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (4)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene