ŠOJGU SIGURAN U ISHOD RATA: Poručio - Sa ovakvom vojskom nema druge opcije osim da pobedimo

Novosti onlajn

05. 10. 2023. u 11:29

MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu održao je sastanak u štabu Združene grupe snaga – tom prilikom je zahvalio svim ruskim vojnicima i rekao da Rusija sa takvim ljudima nema druge opcije osim da pobedi.

ШОЈГУ СИГУРАН У ИСХОД РАТА: Поручио - Са оваквом војском нема друге опције осим да победимо

Foto: Tanjug/AP

- Zahvaljujem svima. Nadam se da sa takvim ljudima nemamo druge opcije osim da pobedimo - rekao je Šojgu, prenelo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U štabu Združene grupe snaga ministar je saslušao izveštaje komandanata ruskih jedinica o aktuelnoj situaciji na frontu i planovima za dalje delovanje.

Za mesec dana primljeno 38.000 dobrovoljaca

U Oružane snage Rusije za mesec dana primljeno je 38.000 dobrovoljaca – svi su motivisani i spremni za izvršavanje borbenih zadataka, izjavio je Šojgu.

Ministar je skrenuo pažnju na pitanja organizacije i obezbeđivanja borbene obuke vojnika i dobrovoljaca u rezervnim jedinicama.

- Do sada imamo 38.000 dobrovoljaca. Ljudi dolaze motivisani, spremni za izvršavanje borbenih zadataka. Neki već imaju iskustva u borbama jer se mnogi od njih, nakon isteka šestomesečnog ugovora, vraćaju po drugi put, a ima onih koji se vraćaju i po treći put - rekao je Šojgu.

Takođe je dodao da i mnoge žene dobrovoljno idu u zonu specijalne vojne operacije kao lekari.

On je pohvalio i instruktore u Oružanim snagama Rusije, istakavši da svi imaju borbeno iskustvo, a ima i onih koji su se vratili u službu nakon ranjavanja.

Takođe je dodao da su za sve grupacije trupa Oružanih snaga Rusije, koje deluju u zoni specijalne vojne operacije, formirani rezervni pukovi koji se stalno popunjavaju.

Šojgu je prethodno proverio kako teče obuka vojnika po ugovoru i dobrovoljaca u jedinicama BARS na poligonima Južnog vojnog okruga.

Kako je saopštio ruski vojni resor, obuka na poligonima izvodi se pod rukovodstvom oficira sa borbenim iskustvom koje je stečeno tokom učešća u specijalnoj vojnoj operaciji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)