PREKO 20 OSOBA POGINULO U NESREĆI KOD VENECIJE: Najnoviji detalji tragedije koja je uzdrmala Italiju (VIDEO)

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

03. 10. 2023. u 23:49

NESREĆA se dogodila u Mestre u mestu Margera, večeras oko 19.30 časova. Do sada je iz autobusa izvučena 21 žrtva, dok su neka tela ugljenisana. Povređeno je 20 osoba, a vodi se kao nestalih četiri ili pet. Autobus je probio ogradu nadvožnjaka i sručio se u blizini železničke pruge koja se nalazila pored puta. Bio je na metan i odmah se zapalio.

ПРЕКО 20 ОСОБА ПОГИНУЛО У НЕСРЕЋИ КОД ВЕНЕЦИЈЕ: Најновији детаљи трагедије која је уздрмала Италију (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Crannofonix

Železnički saobraćaj između Mestre i Venecije je trenutno prekinut. Autobus sa mesta nesreće je vozilo privatne kompanije La Lineal i prevozio je turiste, a u njemu je bilo mnogo osoba.

Među postradalima, do sada izvučenim, je bilo i dvoje dece. Na licu mesta su vatrogasci, policija, sanitarno osoblje, aktiviran je i protokol “hitnog spašavanja”. Na terenu je najmanje 40 ambulantnih vozila, scene su apokaliptične, izveštavaju reporteri sa lica mesta.

Saznaje se da se u autobusu nalazila grupa Ukrajinaca kao i da su obavljali uslugu za račun obližnjeg kampa Džoli u Margeri. Dinamika nesreće ostaje tek za utvrđivanje, jedino se zna da se već pri dodiru sa elektičnim kablovima zapalio, vatrogasci izvlače poslednja tela, operacija je veoma složena.

Nacionalni sekretar Forca Italije Antonio Tajani se oglasio o ovoj velikoj tragediji koja je pogodila taj region. Olasio se i gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro prenoseći apokaliptične scene. Predsednik Republike Serđo Matarela telefonirao  je gradonačelniku Venecije zbog ove ogomne tragedije, takođe i premijerka Đorđa Meloni. Izjavivši saučešće familijama i prijateljima, gradonačelnik je odmah proglasio građansku žalost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)