UHAPŠEN BIVŠI ŠEF VLADE KARABAHA: Lišen slobode prilikom pokušaja prelaska u Jermeniju (VIDEO)

Novosti onlajn

27. 09. 2023. u 16:32

GRANIČNA služba Azerbejdžana privela je bivšeg šefa vlade nepriznatog Nagorno Karabaha, biznismena i filantropa Rubena Vardanjana prilikom pokušaja da pređe u Jermeniju.

УХАПШЕН БИВШИ ШЕФ ВЛАДЕ КАРАБАХА: Лишен слободе приликом покушаја преласка у Јерменију (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Telegram/@SputnikLIVE

- Na Lačinskom kontrolnom punktu 27. septembra priveden je Ruben Vardanjan koji je ilegalno stigao na teritoriju zemlje. U pratnji pripadnika snaga za brzo reagovanje državne granične službe prevezen je u grad Baku - saopštila je azerbejdžanska Granična služba.

Supruga Vardanjana, Veronika Zonabend takođe je saopštila da su azerbejdžanske vlasti jutros „uhapsile i zarobile njenog muža na granici kada je pokušao da napusti Karabah zajedno sa hiljadama drugih Jermena“.

- Svih deset meseci blokade Ruben je stajao rame uz rame sa narodom Nagorno Karabaha, trpeo je poteškoće i borio se za opstanak zajedno sa njima. Molim se da moj muž bude pušten nepovređen i molim vas za podršku - napisala je Zonabend na zvaničnoj stranici muža.

Ruben Vardanjan je rodom iz Jerevana, poznat je kao osnivač investicione kompanije „Trojka dijalog“ i Moskovske škole menadžmenta „Skolkovo“. Mediji su procenili njegovo bogatstvo na milijardu dolara. Vardanjan se 2022. godine odrekao ruskog državljanstva i preselio se u Nagorno Karabah gde je od oktobra 2022. godine do februara 2023. obavljao dužnost šefa vlade, odnosno državnog ministra nepriznatog Nagorno Karabaha.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

ZAROBLjENI NA GRANICI: Na stotine kamiona zaglavljeno u gužvi na granici Gruzije i Jermenije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)