OGLASIO SE PUTIN: Ruske mirovne snage aktivno sarađuju sa svim stranama uključenim u sukob u Nagorno-Karabahu

Novosti online

20. 09. 2023. u 14:43

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da ruske mirovne snage aktivno sarađuju sa svim stranama uključenim u sukob u Nagorno-Karabahu i pokušavaju da zaštite civile.

ОГЛАСИО СЕ ПУТИН: Руске мировне снаге активно сарађују са свим странама укљученим у сукоб у Нагорно-Карабаху

Foto: Printscreen

 - Naši mirovnjaci veoma aktivno sarađuju sa svim stranama uključenim u ovaj sukob. Daju sve od sebe da zaštite civilno stanovništvo - rekao je Putin na sastanku sa kineskim ministrom spoljnih poslova Vang Jijem, prenosi TASS. 

Dogovor o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa u otcepljenom regionu Nagorno-Karabaha, naseljenom pretežno Jermenima, postignut je danas uz posredovanje ruskog mirovnog kontingenta, saopštile su lokalne vlasti i azerbejdžanski zvaničnici.

Dogovorom je predviđeno povlačenje jermenskih vojnih jedinica i opreme iz Nagorno-Karabaha, kao i razoružavanje lokalnih odbrambenih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je danas da Jermenija nije učestvovala u pripremi teksta sporazuma o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Dan ranije Azerbejdžan je pokrenuo vojnu operaciju u Nagorno-Karabahu i upotrebio jaku artiljerijsku vatru na tamošnje jermenske položaje.

Lokalni zvaničnici su rekli da su u tim napadima ubijene i povređene na desetine ljudi.

(Informer)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)