I DALJE "PRETNJA GLOBALNOJ BEZBEDNOSTI": Britanija stavlja grupu "Vagner" na spisak terorističkih organizacija

Tanjug

06. 09. 2023. u 08:30

VELIKA Britanija uvrstiće rusku plaćeničku vojnu organizaciju "Vagner" na popis terorističkih organizacija, objavio je Bi-Bi-Si citirajući ministarku unutrašnjih poslova Suelu Brejverman.

И ДАЉЕ ПРЕТЊА ГЛОБАЛНОЈ БЕЗБЕДНОСТИ: Британија ставља групу Вагнер на списак терористичких организација

Foto: Profimedia

- Vagner je nasilnička i destruktivna organizacija koja deluje kao vojni instrument Putinove Rusije u inostranstvu - rekla je Brejverman.

Ona je ocenila da rad "Vagnera" u Ukrajini i Africi predstavlja "pretnju globalnoj bezbednosti".

Nacrt propisa koji će biti predstavljen u parlamentu omogućiće da se imovina ove organizacije kategoriše kao teroristička imovina i zapleni.

"Vagner" je odigrao ključnu ulogu u ruskom napadu na Ukrajinu, a deluje u Siriji i zemljama Afrike, uključujući Libiju i Mali. Njegovi borci se sumnjiče za niz zločina, uključujući ubijanje i mučenje ukrajinskih državljana, navodi Bi-Bi-Si. 

BONUS VIDEO:

RUSIJA: Grob Jevgenija Prigožina na Porohovskom groblju u Sankt Peterburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024