U VARŠAVI UPALJEN CRVENI ALARM: Belorusija sprovodi psihološki rat, počele vežbe ODKB na samoj granici sa Poljskom

Novosti Onlajn

01. 09. 2023. u 13:02

BELORUSIJA tokom ove godine predsedava ODKB u čijem sastavu su i Jermenija, Kazahstan, Kirgizija, Rusija i Tadžikistan.

У ВАРШАВИ УПАЉЕН ЦРВЕНИ АЛАРМ: Белорусија спроводи психолошки рат, почеле вежбе ОДКБ на самој граници са Пољском

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

Vežbe ODKB „Borbeno bratstvo - 2023“ počele su na teritoriji Belorusije i trajaće do 6. septembra.

Sve zemlje, izuzev Jermenije, poslale su u Belorusiju svoje vojne kontingente radi učešća u manevrima.

Vežbe će se održavati na poligonima i terenima Brestske, Grodnjenske i Minske oblasti.

U opštem konceptu vežbi „Borbeno bratstvo 2023“ predviđene su zajedničke i specijalne vežbe „Saradnja 2023“ sa odrađivanjem zadataka za primenu snaga i sredstava sistema kolektivne bezbednosti ODKB u cilju rešavanja kriznih situacija u istočnoevropskom regionu kolektivne bezbednosti ODKB; „Potraga 2023“ sa snagama i sredstvima izviđanja oružanih snaga država-članica ODKB; „Ešelon 2023“ sa snagama i sredstvima logistike; „Barijera 2023“ sa zajedničkim formiranjem radijacione, hemijske, biološke zaštite i medicinske podrške.

Poljska: Psihološki rat

Poljski ministar unutrašnjih poslova Marijuš Kaminjski rekao je da Varšava ove vežbe doživljava kao element psihološkog rata.

- Danas se s druge strane granice, u Belorusiji, održavaju belorusko-ruske vežbe, pored naše granice. Nije slučajno što su počele 1. septembra. To je element psihološkog rata - rekao je on u govoru povodom godišnjice početka Drugog svetskog rata.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI - Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!