KIM OPTUŽUJE VAŠINGTON: Zajedničke vojne vežbe Amerike, Japana i Južne Koreje

I.S.

30. 08. 2023. u 07:48

SAD, Južna Koreja i Japan izveli su zajedničke vojne vežbe protivraketne odbrane kod Korejskog poluostrva, zbog čega je Severna Koreja optužila Vašington i njegove saveznike da stvaraju nestabilnost "koja vodi ka opasnosti od nuklearnog rata". Tri zemlje organizovale su vežbe u međunarodnim vodama kod južnokorejskog ostrva Jeju, saopštila je vojska Južne Koreje.

КИМ ОПТУЖУЈЕ ВАШИНГТОН: Заједничке војне вежбе Америке, Јапана и Јужне Кореје

FOTO: AP/Tanjug

Vežbe su usledile nakon što je severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao na "radikalnu" modernizaciju naoružanja i opreme pomorskih snaga Severne Koreje, kritikujući povećano prisustvo američkih strateških trupa u regionu.

U govoru povodom Dana mornarice Kim je rekao da su "šefovi bandi SAD, Japana i Južne Koreje" najavili redovne zajedničke vežbe, dodavši da su "zbog nepromišljenih konfrontacionih poteza SAD i drugih neprijateljskih snaga, vode Korejskog poluostrva postale mesto sa najvećom koncentracijom ratne opreme u svetu, najnestabilnije vode, sa opasnošću od nuklearnog rata".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!