SAVET BEZBEDNOSTI RUSIJE POTVRDIO: Amerika pravi biološko oružje protiv određenih etničkih grupa

Novosti online

28. 08. 2023. u 17:20

SAD prave biološko oružje, koje je usmereno, između ostalog protiv određenih etničkim grupama, rekao je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Aleksej Ševcov.

САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ РУСИЈЕ ПОТВРДИО: Америка прави биолошко оружје против одређених етничких група

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Potvrđeno je da SAD prave biološko oružje, uključujući i ono koje je usmereno protiv određenih etničkih grupa - rekao je Ševcov u intervjuu za „Rosijsku gazetu“.

Istovremeno, Amerikanci „nastoje da prenesu biološke programe u druge države, da uspostave kontrolu nad biološkim istraživanjima, da dobiju pristup njihovim rezultatima, da prikupe kolekcije biomaterijala i patogena, posebno opasnih“, rekao je Ševcov.

Stalno skretanje pažnje Rusije na opasnost američkih bioloških programa već je nateralo Vašington da pažljivo maskira svoje prave ciljeve, dodao je on.

- Pentagon sada mora da krije pravac svojih projekata, da se krije iza „civilnih“ istraživačkih instituta - istakao je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije.

Ranije je ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da vojno-biološki projekti Pentagona koji postoje po celom svetu omogućavaju mu da pristupa potencijalnim agensima biološkog oružja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: JEZIVI SNIMCI POŽARA U GRČKOJ -  Spaljene životinje i uništene šume

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)