ZOOLOŠKI VRT U KUĆI: Filipa zovu "Francuski Indijana DŽons" - čuva egzotične životinje

G.Č.

28. 08. 2023. u 18:31

Avanturistu Filipa Žilea (70) zovu "Francuski Indijana Džons". Na svom imanju i kući u mestu Kueron, u predgrađu Nanta, u olbasti Loara-Antlantik, gaji oko 400 egzotičnih životinja. Svakodnevno deli prostor sa tarantulama, zmijama, škorpijama, iguanama, kornjačama... Ima i dvojicu aligatora koje zove Ali i Gator.

ЗООЛОШКИ ВРТ У КУЋИ: Филипа зову Француски Индијана Џонс - чува егзотичне животиње

Foto Pixabay free images

Šetaju se njegovom dnevnom sobom! I to već pune 23 godine... Žileova kuća je pravi zoološki vrt s retkim vrstama. Ovaj pustolov rođen je u Francuskoj, a sa sedam godina odveli su ga u Afriku gde je, u prirodi i divljini, živeo u simbiozi s najrazličitijim životinjama. Posle časova u školi, odlazio bi na Safari.

U Francusku se vratio pre tridesetak godina, ali ljubav prema reptilima nije ostavio za sobom. Snalazi se, kupuje ih i, uz dozvolu vlasti, čuva. Mnoge je, kaže, "spasio" od odlaska u zoološki vrt. Uspeo je da dobije i škorpiju koja je pronađena na aerodromu u Nantu na letu iz Dakara. Pa kao što se mnogima po stanovima šetaju psi i mačke, njemu je normalno da po njušci potapše aligatora ili pogladi zmiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!