AMERIČKA MINISTARKA TRGOVINE U POSETI: Vašington nije zainteresovan za obuzdavanje ekonomskog razvoja Kine

Tanjug

27. 08. 2023. u 17:51

MINISTARKA trgovine SAD Đina Rajmondo, koja boravi u poseti Kini, izjavila je da Vašington nije zainteresovan za obuzdavanje ekonomskog razvoja te zemlje.

АМЕРИЧКА МИНИСТАРКА ТРГОВИНЕ У ПОСЕТИ: Вашингтон није заинтересован за обуздавање економског развоја Кине

Foto: Tanjug/AP

Ministarka je najavila da će tokom posete Kini promovisati zdravu privrednu konkurenciju, takmičenje u jednakim uslovima i poštovanje međunarodnih pravila.

Rajmondo je u subotu otputovala u posetu Kini koja će trajati do srede, preneo je AP. Kako je najavljeno, Rajmondo će se u Pekingu i Šangaju sastati sa kineskim zvaničnicima i američkim poslovnim liderima.

Rajmondo je istakla da će razgovarati i o promociji poseta kineskih turista SAD, navodeći da su nedavno ublažena ograničenja za velike kineske grupe koje posećuju Ameriku.

Kinesko Ministarstvo trgovine saopštilo je da Rajmondo dolazi u posetu Kini na poziv ministra Vang Ventaoa.

Ova poseta, kao i ministarke finansija SAD Dženet Jelen Kini u julu, ima za cilj da pokaže spremnost američke administracije da sarađuje sa Kinom na razvoju ekonomske saradnje, piše AP.

Američki državni sekretar Entoni Blinken boravio je u junu u Pekingu, što je bio sastanak na najvišem nivou između dve zemlje u poslednjih pet godina.

BONUS VIDEO: NOVOSTI U “VATIKANU” Papa se obraća vernicima: Nismo sami na životnom putu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu