"HILARI" I ZEMLJOTRES POGODILI JUG KALIFORNIJE: Prva tropska oluja posle 84 godine - podrhtavalo tlo kod Los Anđelesa (VIDEO)

Tanjug

21. 08. 2023. u 10:51

ZEMLjOTRES magnitude 5,1 stepen Rihterove skale pogodio je južnu Kaliforniju, koju je potom zahvatila i tropska oluja Hilari.

ХИЛАРИ И ЗЕМЉОТРЕС ПОГОДИЛИ ЈУГ КАЛИФОРНИЈЕ: Прва тропска олуја после 84 године - подрхтавало тло код Лос Анђелеса (ВИДЕО)

Foto: AP

Epicentar potresa koji se dogodio u nedelju posle podne po lokalnom vremenu bio je severno od Los Anđelesa, a podrhtavanje tla osetilo se u velikoj oblasti na jugu te američke savezne države, prenose američki mediji. Usledilo je nekoliko potresa manjeg intenziteta. Nema izveštaja o eventualnoj materijalnoj šteti niti povređenima, a američke vlasti nisu izdale upozorenje na cunami.

Foto: AP

Vanredno stanje u južnoj Kaliforniji

Tropska oluja Hilari pogodila je područja istočno i zapadno od Los Anđelesa, izazvavši velike poplave, nakon što je pogodila meksičko poluostrvo Baha Kalifornija.

U većem delu južne Kalifornije proglašeno je vanredno stanje, u područjima uglavnom naviknutim na sušu, a očekuje se da u planinskim i pustinjskim oblastima može pasti između 12 i 25 centimetara kiše, koliko inače padne u toku cele godine, prenosi Rojters.

Foto: AP

Agencija navodi da je ovo prva tropska oluja koja je zahvatila okrug Los Anđeles od 1939. godine.

U okrugu San Bernandino evakuisani su delovi više gradova, zbog bujica, klizišta i oborenog drveća.

U zapadnijem okrugu Ventura nacionalna meteorološka služba je upozorila na poplave opasne po život, pošto je u roku od dva sata palo do pet centimetara kiše.

BONUS VIDEO: POŽARI NA TENERIFAMA SE NE SMIRUJU: Šteta je ogromna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)