ĐORĐA MELONI PRIVATNI GOST EDIJA RAME: Italijanska premijerka sa porodicom na kratkom odmoru u Albaniji

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

15. 08. 2023. u 20:15

IZ luksuzne Pulje, prekidajući nakratko odmor, italijanska premijerka Đorđa Meloni otputovala je u ponedeljak na dva-tri dana na albansku obalu, na lični poziv premijera Edija Rame.

ЂОРЂА МЕЛОНИ ПРИВАТНИ ГОСТ ЕДИЈА РАМЕ: Италијанска премијерка са породицом на кратком одмору у Албанији

Foto; EPA

Melonijeva je gost je u njegovoj vili u blizini Valone. U Albaniju je stiglaa ukrcavši se na trajekt sa putnicima iz Brindizija za Valonu, u pratnji svoje porodice. Uz kratku izjavu “nisam imala odmor tri godine” premijerka je, makar na kratko, okrenula leđa obavezama i ukrcala se na trajekt redovne linije, sa Italijanima koji su ove godine masovno otkrili jeftin turizam Albanije. Naime, smatra se da ih je oko 500.000 krenulo ka albanskim plažama, što je bez presedana u turističkim destinacijama stanovnika Italije.

Melonijeva je privatni gost Edija Rame, on ju je primio lično u luci, angažujući masovni bezbednosni aparat, podvlačeči da je italijanska premijerka njegov privatni gost i da je stigla sa ogormnim brojem Italijana, pa želi da se sačuva njena privatnost kako bi predahnula koji dan. Rama se inače već oglašavao ranije na društvenim mrežama i u intervjima, opisujući Melonijevu kao “tigra”.

- Ona je na međunarodnoj sceni u velikoj meri iznenadila sve, jer su očekivali fašističkog monstruma koji će krenuti na Evropu a našli su se pred ženom sa

monstuoznom sposobnošću da komunicira kao veliki Evropljanin, a da ne
pogreši - izjavio je između ostalog albanski premijer.

Ova poseta, kako je tumače italijanski mediji, ojačava već postojeće prijateljstvo sa Abanijiom, ali se pretpostavlja da su se u neformalnim razgovorima dvoje lidera bavili i nekim bitnim temama, jer je Rama već izjavio pre ove posete da se divi Đorđi Meloni i da se oseća kao “brat Italije”.

Tako osim turizma i predaha premijerka i albanski kolega imali su o čemu da razgovaraju. Izgradnja gasovoda ispod Jadranskog mora i “pretpostavka o izgradnji jedne nuklearne centrale na albanskoj teritoriji, moguće su teme na terasi letnje rezidecije albanske Vlade u blizini Valone, pre nego što se premijerka Đorđa Meloni vrati u Pulju na

odmor.

BONUS VIDEO - PROBAJTE AKO SMETE: U restoranu u Milanu prodaju se burgeri od skakavaca!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave