"ZAPAD SAMO DOLIVA ULJE NA VATRU" Putin upozorio: Sve vodi ka još većem ratu

Novosti onlajn

15. 08. 2023. u 11:19

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin je rekao na XI Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti da je većina država spremna da brani svoj suverenitet i da međunarodnoj zajednici predstoji da zajedno gradi konture budućnosti.

ЗАПАД САМО ДОЛИВА УЉЕ НА ВАТРУ Путин упозорио: Све води ка још већем рату

Foto: Profimedia/Ilustracija

Rusija, kako je rekao, ostaje pristalica multipolarnog svetskog poretka, zasnovanog na principima međunarodnog prava.

- Bili smo i ostajemo pristalice multipolarnog svetskog poretka, zasnovanog na prioritetu normi i principa međunarodnog prava, suvereniteta i jednakosti država, konstruktivnoj saradnji i poverenju - poručio je Putin u pozdravnom video-obraćanju.

Kako je istakao, Zapad čini sve kako bi se proširio sukob u Ukrajini i kako bi u njega bile uvučene druge zemlje, naglasio je ruski predsednik.

- Čemu vodi ta politika Zapada dolivanja ulja na vatru odlično se vidi na primeru Ukrajine. Ulaganjem milijardi dolara u neonacistički režim, snabdevajući ga tehnikom, naoružanjem, municijom, slanjem vojnih savetnika i plaćenika, čini se sve da se konflikt još više raspali i da se u njega uvuku druge zemlje - istakao je Putin.

Prema Putinovim rečima, u raznim regionima sveta raspiruju se zastareli konflikti ali i novi, a cilj je – prinuditi zemlje na vazalnu pokornost i koristiti resurse.

Svi bezbednosni izazovi u različitim regionima sveta i žarišta povezani su sa geopolitičkim avanturama i neokolonijalizmom Zapada, ukazao je on.

Konfrontacija na globalnom i regionalnom nivou se može ublažiti, a postojeći izazovi neutralisati samo ujedinjenim naporima međunarodne zajednice, naveo je Putin.

Ruski predsednik je istovremeno naglasio da zemlje NATO-a nastavljaju da razvijaju svoj vojni potencijal i pokušavaju da ga prebace i u kosmos.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države nastoje da preformatiraju prema sebi sistem međudržavne saradnje u Azijsko-pacifičkom regionu.

- Zapadne zemlje planiraju integraciju snaga NATO-a sa blokom AUKUS - rekao je Putin.

BONUS VIDEO: OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST - Svuda je magla i dim

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu