TRAMPA ĆE ZBOG MEŠANJA U IZBORE GONITI KAO MAFIJAŠA, BIĆE TV PRENOS UŽIVO: Optužili ga za reketiranje (VIDEO)

Tanjug

15. 08. 2023. u 10:35

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je, povodom četvrte optužnice koja je podignuta protiv njega, da je reč o politički motivisanim i nameštenim optužbama o čemu svedoči i to, kako je naveo, što se dokument pojavio na veb-stranici suda okruga Fulton i pre nego što su optužbe zvanično objavljene.

ТРАМПА ЋЕ ЗБОГ МЕШАЊА У ИЗБОРЕ ГОНИТИ КАО МАФИЈАША, БИЋЕ ТВ ПРЕНОС УЖИВО: Оптужили га за рекетирање (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Tramp je na svojoj Truth Social mreži osudio "lov na veštice" koji se vodi protiv njega, prenosi Bi-Bi-Si.

- Šta je sa dokumentima optužnice objavljenim danas, mnogo pre nego što je velika porota uopšte glasala, a zatim brzo povučenim? Meni zvuči namešteno! - naveo je Tramp.

Tramp je sugerisao da su optužbe protiv njega politički motivisane, postavljajući pitanje zbog čega optužnica protiv njega nije podignuta pre dve i po godine nego sad usred političke kampanje za predsedničke izbore 2024. godine.

Velika porota u američkoj saveznoj državi Džordžiji podigla je u ponedeljak optužnicu protiv Trampa zbog pokušaja da poništi svoj poraz od demokrate Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.

To je četvrta krivična prijava protiv Trampa i druga koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate glasanja 2020. godine, objavio je Rojters. Optužbe, koje je podigla okružna tužiteljka okruga Fulton Feni Vilis, nove su u nizu pravnih problema za Trampa koji je favorit u trci za republikansku predsedničku nominaciju za izbore 2024. godine.

Tužioci su podigli optužnicu protiv Trampa i njegovih saradnika od 11 tačaka, uključujući optužbe falsifikovanje i reketiranje. Pored Trampa, optuženo je još 10 osoba, među kojima su bivši Trampov šefa kabineta Mark Medouz, kao i advokati Rudi Đulijani i Džon Istman.

Slučaj zbog kojeg su optuženi odnosi se na telefonski poziv od 2. januara 2021. godine u kojem je Tramp vršio pritisak na najvišeg izbornog zvaničnika Džordžije Breda Rafenspergera da "pronađe" dovoljno glasova da preokrene rezultat izbora u toj državi, gde je Tramp izgubio sa malom razlikom. Rafensperger je odbio da to učini.

En-Bi-Si njuz je objavio da bi privođenje Trampa po najnovijoj optužnici i njegovo izjašnjavanje o njoj na sudu moglo da bude prenošeno na televiziji zbog specifičnih lokalnih sudskih propisa.

Na veb-sajtu suda okruga Fulton bilo je objavljeno da je Tramp, između ostalog, optužen za ucenu državnih zvaničnika, zaveru za davanje lažnih izjava i zahtevanje od javnog zvaničnika da prekrši svoju zakletvu. U okrugu Fulton bile su jake mere bezbednosti oko sudnice u centru Atlante, a okupio se i veliki broj medijskih ekipa.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!