VUČIĆ O TRVDNJAMA DA ĆE UKRAJINA PRIZNATI KOSOVO: Ne mislim da će Zelenski tako nešto da učini

Novosti online

10. 08. 2023. u 22:12

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govori večeras u emisiji Ćirilica o svim najvažnijim temama u zemlji.

ВУЧИЋ О ТРВДЊАМА ДА ЋЕ УКРАЈИНА ПРИЗНАТИ КОСОВО: Не мислим да ће Зеленски тако нешто да учини

Foto: EPA/Printskrin

Vučić je, komentarišući izjavu diplomate Duška Lopandića, koji je tražio da se pošalje veća pomoć Ukrajini, rekao da je sve to kao zona sumraka.

- Duško Lopandić je bio naš ambasador u Briselu. Ja sam ga postavio, koliko se sećam. Pričao sam sa njima mnogo puta, bio je manji od makovog zrna. Ja volim da čitam ono što je on napisao, iako nisam u svemu saglasan, a ovo što sada radi je političko beščašće, i ja ne razumem zašto to radi. Zašto jednom dobrom piscu istorijskih udžbenika je ovako nešto bilo potrebno. A sa druge strane, da odem u Kijev ili da uvedemo sankcije Rusiji, on bi bio prvi koji bi rekao ovo nam nije trebalo, imaćemo višu cenu gasa, prekinuli smo istorijske veze. Da budem iskren, svima nije moguće ugoditi. Iznenađen sam njegovim ponašanjem, ali ne mogu da govorim o svemu što znam, bolje mi je da ćutim. Kada sam se sreo sa Zelenskim u Kišinjevu, gde su bili prisutni svi iz Evrope, Gzavije Betel je predložio da nas upozna. Pružio sam ruku Zelenskom, Ukrajina nije priznala Kosovo, mi nemamo problema sa njima - rekao je on.

Predsednik dodaje da je sa ukrajinskim predsednikom razgovarao četiri minuta, i da je bio iznenađen pošto je on mnogo više znao o Srbiji nego što je mislio.

- Mereško kaže da će Zelenski doneti odluku. Zelenski je mnogo inteligentniji od Mereška, ali oni bi priznanjem Kosova srušili sve svoje principe, na kojima se zasniva njihova odbrana. Neki Mereško to ne može da razume. Kada niste Amerikanci, Nemci ili Englezi, Kinezi ili Rusi, onda morate da se držite neke politike, prava i principa. Mada moram da kažem da se Kina striktno drži međunarodnog prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (79)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!