UN U PROBLEMU: Zatvaranje granica i vazdušnog prostora u Nigeru ometa humanitarne akcije

Tanjug

08. 08. 2023. u 17:01

VOJNI udar u Nigeru ometa humanitarne akcije Ujedinjenih nacija u jednoj od najsiromašnijih zemalja na svetu pošto su zatvaranje granica i vazdušnog prostora prekinuli snabdevanje lekovima i hranom, saopštila je danas zvaničnica UN u Nigeru Luiz Obin.

УН У ПРОБЛЕМУ: Затварање граница и ваздушног простора у Нигеру омета хуманитарне акције

Tanjug

- Humanitarci UN bore se da dostave zalihe, koje su na izmaku, baš u trenutku kada regionalne sankcije potencijalno povećavaju broj ljudi kojima je pomoć potrebna - rekla je Obin, a prenosi Rojters.

UN su još pre vojnog puča u Nigeru, izvedenog 26. jula, saopštile da je pomoć potrebna za više od četiri miliona ljudi. Obin je dodala da je zatvaranje granica i vazdušnog prostora veliki problem za dostavljanje pomoći onima koja je to potrebno na teritoriji Nigera.

- Trenutno nema letova. To postaje problem. Biti u stanju da dostavite hranu znači očigledno biti u stanju da unesete hranu spolja - rekla je Obin.

Agencije Ujedinjenih nacija u Nigeru, uključujući Svetski program za hranu, agenciju za pomoć deci UNICEF i fond UNFPA za stanovništvo, planiraju vanredne poteze kako bi održale operacije na pravom putu uprkos nadolazećoj nestašici.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)