ALEKSANDAR SENIČIĆ ZA "NOVOSTI": Čekamo zvaničnu potvrdu

I. Stanojević

27. 07. 2023. u 07:10

U KONTAKTU smo sa grčkim vlastima i čekamo zvaničnu potvrdu da je na celom Rodosu proglašeno vanredno stanje, o čemu, za sada, znamo samo iz medija - kaže za "Novosti" Aleksandar Seničić, direktor JUTA. - Ukoliko se to bude potvrdilo, građani će moći da traže povraćaj novca, kao što zakoni garantuju.

АЛЕКСАНДАР СЕНИЧИЋ ЗА НОВОСТИ: Чекамо званичну потврду

Foto Tanjug

Naš sagovornik kaže da JUTA ima informacije da su Grci proglasili neku vrstu vanredne situacije da bi vojska mogla da se uključi u gašenje požara i otvore fondovi za novčanu pomoć u slučaju elementarnih nepogoda, kako to njihovi propisi zahtevaju.

On ističe da su svi srpski turisti smešteni na severu ostrva, šezdesetak kilometara daleko od požara, nesmetano se odmaraju i niko od njih nije tražio da prekine letovanje.

- Ako agencije budu morale da vrate građanima novac, a po zakonu za to imaju rok od 15 dana od podnošenja zahteva, mogle bi da se nađu u blokadi, budući da su uplate aranžmana prebacili grčkim bankama, odnosno vlasnicima hotela i apartmana, a pitanje je kojim tempom će oni slati pare natrag u Srbiju - kaže Seničić i dodaje da je među brojnim nedoumicama sada i pitanje da li će, u slučaju vanrednog stanja, avioni "Er Srbije" nesmetano leteti između Beograda i grčkih aerodroma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave