SAD OSUDILE UBISTVO RUSKOG NOVINARA: Žuravljov (34) poginuo u ukrajinskom napadu kasetnom municijom

Novosti online

25. 07. 2023. u 19:00

SJEDINjENE Američke Države osuđuju sve napade na novinare, izjavio je stalni predstavnik SAD pri OEBS-u Majkl Karpenter, komentarišući pogibiju novinara agencije RIA Novosti Rostislava Žuravljova tokom granatiranja ukrajinskih trupa u ratnoj zoni.

САД ОСУДИЛЕ УБИСТВО РУСКОГ НОВИНАРА: Журављов (34) погинуо у украјинском нападу касетном муницијом

Foto: Telegram/RIA Novosti

 - SAD osuđuju svaki napad na novinare, ma kakvi oni bili i gde god da se događaju - rekao je Karpenter na konferenciji za medije.

Žuravljov je poginuo u subotu, 22. jula, tokom ciljanog napada ukrajinskih oružanih snaga na grupu ruskih novinara u Zaporoškoj oblasti. U napadu su ranjeni i dopisnik RIA Novosti Konstantin Mihaljčevski i novinari portala „Izvestija“ Roman Poljšakov i Dmitrij Šikov.

Kako je nakon toga saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, napad je izveden kasetnom municijom. Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da će odgovorni za napad novinara biti kažnjeni, a punu meru odgovornosti deliće oni koji su isporučivali kasetnu municiju svojim kijevskim štićenicima.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POŽARI I U ITALIJI: VATRA OKRUŽILA KUĆE

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu