AUSTRIJA I DALJE U MRAKU: Skoro 6.000 domaćinstava bez struje posle snažne oluje (FOTO/VIDEO)

Novosti online

19. 07. 2023. u 17:39

SKORO 6.000 domaćinstava u austrijskoj pokrajini Tirol još je bez struje nakon snažne oluje koja je pogodila ovaj kraj u utorak posle podne, objavio je mrežni operator „Tinec“.

АУСТРИЈА И ДАЉЕ У МРАКУ: Скоро 6.000 домаћинстава без струје после снажне олује (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter/StormAustria

Oko 18.000 domaćinstava bilo je bez električne energije u najgorem periodu, a danas je bez struje još oko 5.700 domaćinstava.

Olujni udari su dostigli maksimalnu brzinu veću od 160 kilometara na sat. Putevi i železničke pruge su zatvoreni zbog srušenih stabala.

Železnička pruga preko prevoja Brener prema Italiji povremeno je bila pogođena, ali je najmanje jedna pruga ponovo otvorena u sredu ujutro, saopštile su Austrijske savezne železnice.

Austrijski predsednik Aleksander van der Belen trebalo je da putuje vozom na otvaranje godišnjeg operskog festivala „Bregenc“, ali je morao da presedne u automobil zbog vremenskih neprilika. Šef države je u videu zahvalio svima koji su mu pomogli.

Dve žičare su zatvorene u utorak uveče u planinskoj saveznoj pokrajini Salcburg nakon što su u grmljavinskom nevremenu srušena stabla. U Vagrainu, u istoj pokrajini, sprovedena je akcija spasavanja 144 ljudi iz gondola.

BONUS VIDEO: MUNjE PARALE NEBO IZNAD VRŠCA - Nije se čula grmljavina - nesvakidašnji prizor u Srbiji

(Jutarnji)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona