ŠTA SE DEŠAVA SA VAGNEROVCIMA? Posle zanimljivog snimka iz Belorusije oglasili se Poljaci i Ukrajinci (VIDEO)

Novosti online

16. 07. 2023. u 08:04

BORCI Vagnera stigli su u Belorusiju iz Rusije, saopštili su ukrajinski i poljski zvaničnici dan nakon što je Minsk rekao da Vagnerovci obučavaju vojnike te zemlje jugoistočno od prestonice.

ШТА СЕ ДЕШАВА СА ВАГНЕРОВЦИМА? После занимљивог снимка из Белорусије огласили се Пољаци и Украјинци (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/VoenTV Belarusi

Borci Vagnera se nalaze u Belorusiji, rekao je portparol ukrajinske granične službe Andrej Demčenko. On je dodao da je u Belorusiji primećeno kretanje odvojenih grupa iz Rusije.

Neki od Vagnerovih boraca su u Belorusiji najmanje od utorka, rekla su Rojtersu dva izvora bliska borcima. Ministarstvo odbrane Belorusije objavilo je snimak na kojem se vidi kako Vagnerovi borci obučavaju beloruske vojnike na vojnom poligonu u blizini grada Osipoviči.

Prelazak Vagnerovaca u Belorusiju bio je deo sporazuma koji je okončao pokušaj pobune grupe u junu.

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin nije viđen u javnosti otkako je kasno 24. juna napustio grad Rostov na Donu na jugu Rusije. Zamenik ministra koordinatora specijalnih službi Poljske Stanislav Zarin rekao je da i Varšava ima potvrdu o prisustvu Vagnerovih boraca u Belorusiji.

Trenutno ih može biti nekoliko stotina, naveo je Zarin na Tviteru. Poljska je ranije u julu saopštila da jača svoju granicu sa Belorusijom kako bi odgovorila na sve potencijalne pretnje.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024