OPOZICIONA MEDIJSKA OPSESIVNOST: Predstavljanje fotografije premijerke Meloni sa izmišljenim opisima

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

05. 07. 2023. u 11:47

FOTOGRAFIJA premijerke Đorđe Meloni osvanula je u izdanju dnevnog lista leve političke orijentacije „La Republika“, sa potpisom „plaža u Pulji, let državnim avionom“, sa čašom koktela u ruci, iako je foto iz Ostije, u blizini Rima, iz 2020. kada je bila lider partije „Italijanska braća“ .

ОПОЗИЦИОНА МЕДИЈСКА ОПСЕСИВНОСТ: Представљање фотографије премијерке Мелони са измишљеним описима

Foto: Mauro Scrobogna/LaPresse via AP

Ne biraju se sredstva da bi se pljunulo po protivniku i uvek se ispreda čitava priča, da je stigla direktno iz Brisela sa sastanka Saveta Evrope u Pulju u luksuzni resort da provede koji dan na odmoru i to koristeći državni avion, iskoristivši činjenicu da će se u tom regionu, po najavi, održati sledeći sastanak G7.

Perfektna slika za delegitimizaciju premijerke desne orijentacije, za „razvlašćivanje“ iako je foto iz 23. avgusta 2020. godine, sa fejsbuka liderke partije Italijanska braća, kako sedi jedne nedelje u Ostiji i pije hladnu kafu.

Vreme džentlmena završeno je, ljuta borba na sceni, neki su analitičari pežorativno list La Republika nazvali Republika banana, sa podsećanjem: pažnja, lako se okliznuti na koru od banane.

Stoji i izvesno podsećanje na 2019. godinu kada je partijica Italijanska  braća na čelu sa Đorđom Meloni imala 4 posto glasova na izborima a stigla po želji većine glasača oktobra 2022. u Predsedničku palatu.

Ali kako drugačije „opravdati“ opsesivnu medijsku propagandu istog lista nego konstantno dodavanje priče: o porodičnom stablu, rasla u predgrađu Rima, učila školu i radila da bi izdržavala mamu i sestru, nije posećivala rimske mondenske salone, jer to je valjda pedigre koji se računa. Nije to dovoljno već u nastavku: šta joj rade i kog su nivoa svekoliki članovi porodice, počevši od pokojnog dede.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama