KINESKI MEDIJI: Vojska proučava taktiku ruskih trupa u Ukrajini

Novosti online

03. 07. 2023. u 21:35

NARODNOOSLOBODILAČKA armija Kine aktivno proučava taktiku koju koriste ruske trupe u Ukrajini za zaštitu oklopnih jedinica i korišćenje bespilotnih letelica, piše list „Saut Čajna morning post“.

КИНЕСКИ МЕДИЈИ: Војска проучава тактику руских трупа у Украјини

Foto: Pang Xinglei/Xinhua via AP

Kako se navodi, nedavno je brigada 82. armijskog korpusa Narodnooslobodilačke armije Kine održala vojne vežbe u provinciji Hebej koja se nalazi u blizini Pekinga.

Prema navodima vojnih analitičara, tokom pomenutih vežbi kineska vojska je primenila iskustvo ruskih trupa u Ukrajini: koristili su dronove za izviđanje i otkrivanje položaja protivtenkovskih raketnih sistema protivnika.

-Korišćenje bespilotnih letelica koje služe kao "oči" oklopnim snagama za praćenje lansiranja protivtenkovskih raketa, kao i upotreba dronova kamikaza za vazdušne napade jedan je od najisplativijih načina za suprotstavljanje, piše list, pozivajući se na vojni analitički centar „Juan Van“ iz Pekinga.

Foto Tanjug/AP

 

Po rečima kineskog vojnog eksperta na koji se list poziva, održane vojne vežbe odražavaju iskustvo stečeno tokom borbenih dejstava u Ukrajini, posebno kada je reč o taktici suprotstavljanja prenosivim protivvazdušnim raketnim sistemima „stinger“ i protivtenkovskim raketnim sistemima „džavelin“ koje su zapadne zemlje isporučile Oružanim snagama Ukrajine.

-Sukob u Ukrajini je podstakao oružane snage mnogih zemalja da izvrše modernizaciju, rekao je ekspert, istakavši da i Narodnooslobodilačka armija Kine pažljivo prati borbena dejstva u Ukrajini u cilju modernizacije sistema za obuku.

82. armijski korpus ulazi u zonu odgovornosti Centralne zone Borbene komande Narodnooslobodilačke armije Kine i odgovoran je za odbranu Pekinga.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - OBUKA NA "TERMINATORIMA": Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama