NOVI ZELAND ZABRANIO TANKE PLASTIČNE KESE: Kupci će voće i povrće morati da pakuju u cegere

A. V. V.

03. 07. 2023. u 16:56

U OZBILjNIJI okršaj sa plastičnim kesama upustila se vlada Novog Zelanda, koja je prva država na svetu zabranila korišćenje tankih kesa koje se obično koriste za pakovanje voća i povrća.

НОВИ ЗЕЛАНД ЗАБРАНИО ТАНКЕ ПЛАСТИЧНЕ КЕСЕ: Купци ће воће и поврће морати да пакују у цегере

Foto AP

Novi propis stupio je na snagu minule subote kao deo šire kampanje vlade Novog Zelanda u borbi protiv plastičnih kesa za jednokratnu upotrebu, prenosi britanski Bi-Bi-Si.

- Novi Zeland proizvodi previše plastičnog otpada - istakla je pomoćnica ministra za životnu sredinu Rejčel Bruking.

Očekuje se da će novi potez sprečiti upotrebu 150 miliona plastičnih kesa godišnje. U ovoj zemlji zabrana debljih plastičnih kesa uvedena je 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!