PUTIN RAZGOVARAO SA LUKAŠENKOM: Predsednici Rusije i Belorusije detaljno o rezultatima pregovora sa rukovodstvom "Vagnera"

Novosti online

24. 06. 2023. u 21:09

RUSKI predsednik Vladimir Putin pozvao je svog beloruskog kolegu Aleksandra Lukašenka da mu zahvali na posredovanju između njega i šefa Vagner grupe Jevgenija Prigožina.

ПУТИН РАЗГОВАРАО СА ЛУКАШЕНКОМ: Председници Русије и Белорусије детаљно о резултатима преговора са руководством Вагнера

Foto: Tanjug/AP Photo

Naime, Putin i Lukašenko su imali telefonski razgovor drugi put u toku dana, tokom kojeg je ruski lider zahvalio beloruskom kolegi na rezultatu pregovora sa šefom "Vagnera" Jevgenijem Prigožinom.

- Danas u 21 sat ponovo su telefonom razgovarali predsednici Belorusije i Rusije. Predsednik Belorusije je detaljno informisao o rezultatima pregovora sa rukovodstvom PMC Vagner. Predsednik Rusije je podržao i zahvalio beloruskom kolegi na obavljenom poslu - navodi se u saopštenju pres službe.

Ranije je Lukašenkova pres-služba javila da je Prigožin prihvatio njegov predlog da zaustavi Vagnerovo napredovanje preko Rusije i preduzmu se dalji koraci za deeskalaciju tenzija.

Pojašnjava se da je „na stolu isplativa i prihvatljiva opcija za rešavanje situacije, uz bezbednosne garancije za borce grupe“, piše RIA.

BONUS VIDEO: OBUKA NA "TERMINATORIMA": Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?