CRNE SLUTNJE STRUČNJAKA: Pronađene krhotine podmornice ukazuju na ono najgore

Novosti online

22. 06. 2023. u 19:41

STRUČNjAK za potrage i spasavanje David Mirns i prijatelj dvojice putnika na Titanu, kaže da su pronađene krhotine delovi podmornice koja je nestala pre pet dana. Mearns je u televizijskom prenosu uživo na "Skaj Njuzu" kazao je da je deo grupe na društvenoj mreži u kojoj su ljudi iz "Dieksplorers kluba", timova koji tragaju za podmornicom.

ЦРНЕ СЛУТЊЕ СТРУЧЊАКА: Пронађене крхотине подморнице указују на оно најгоре

Foto: Profimedia

- Upravo su mi rekli da su među krhotinama pronađeni okvir za pristajanje i zadnji poklopac podmornice. Ovo je nekonvencionalna podmornica, taj zadnji poklopac ima šiljasti kraj, a okvir za pristajanje je ovo na čemu je cela podmornica položena i na šta pristaje kad dotakne dno - kazao je.

"Ovo je potvrda da su pronašli delove Titana"

- To potvrđuje da su među krhotinama pronađeni delovi podmornice Titan - kazao je Mearns iako službene potvrde za ovo još uvek nema.

Mearns kaže da je dobar prijatelj britanskog milijardera Hamiša Hardinga i francuskog istraživača Paula-Henrija Nargeoleta, koji je pilotirao podmornicom, piše Skaj Njuz.

- To znači da trup još nije pronađen, ali dva vrlo važna dela celog sistema jesu i to ne bi bilo pronađeno ako nije fragmentirano. Ako su zadnji poklopac i okvir za sletanje odvojeni, to znači da se dogodilo ono najgore. Prema onome što su mi rekli, trup podmornice predviđen za putnike još nije pronađen - kazao je, preneo je Blic.

BONUS VIDEO: KATASTROFA IZ VAZDUHA: Snimci iz drona prikazuju razmere poplava u Italiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?