ŠTA ĆE NAM TAKAV GOST KOJI BI NAS MEĐUNARODNO IZOLOVAO Rjabkov poručio Makronu: Nisi dobrodošao

Novosti Onlajn

22. 06. 2023. u 13:56

LIDERIMA država koje vode neprijateljsku politiku prema Rusiji nije mesto na samitu BRIKS-a u avgustu, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, komentarišući želju francuskog predsednika Emanuela Makrona da prisustvuje sastanku šefova država BRIKS-a u Južnoj Africi u avgustu.

ШТА ЋЕ НАМ ТАКАВ ГОСТ КОЈИ БИ НАС МЕЂУНАРОДНО ИЗОЛОВАО Рјабков поручио Макрону: Ниси добродошао

Foto: Jutjub/DW News/Attitude Trending

- Posao organizatora je da odredi listu pozvanih, to je ustaljena praksa. Ali ništa manje važno nije da tome prethode konsultacije svih učesnika BRIKS-a. Jasno je da čelnici države, koja sprovodi neprijateljsku, i za nas neprihvatljivu politiku, koji toliko naglašavaju da Rusiju treba međunarodno izolovati i pri tom zastupaju stav NATO-a o nanošenju takozvanog strateškog poraza nama – takav lider je neprikladan kao gost na samitu BRIKS-a - rekao je Rjabkov novinarima, kao prenose "RIA novosti".

- Mi ne krijemo svoj stav, i saopštili smo ga svojim južnoafričkim kolegama. Nadamo se da će naša tačka gledišta biti u potpunosti prihvaćena - bio je jasan Rjabkov.

Rjabkov je podsetio da se u ovom trenutku razgovara o kriterijumima za proširenje BRIKS-a i da "kandidati za ulazak u organizaciju moraju da se obavezno pridržavaju politike koja isključuje upotrebu jednostranih sankcija protiv bilo koga od aktivnih članova organizacije".

- Jasno je da, iako se diskusija o kriterijumima nastavlja, Francuska ih ni na koji način ne ispunjava. Ona ide suprotnom linijom - zaključio je Rjabkov.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?