ZAVRŠENA NOVA POTRAGA U VEZI SA NESTANKOM MEDLIN MAKAN: Policija analizira materijal

Tanjug

26. 05. 2023. u 08:58

PORTUGALSKA policija je završila novu potragu za britanskom devojčicom Medlin Makan, koja je nestala u južnom portugalskom regionu Algarve pre 16 godina.

ЗАВРШЕНА НОВА ПОТРАГА У ВЕЗИ СА НЕСТАНКОМ МЕДЛИН МАКАН: Полиција анализира материјал

Foto: EPA

Policija je saopštila da će materijal pronađen tokom trodnevne operacije, uz pomoć nemačkih i britanskih kolega, sada biti analiziran, prenosi Bi-Bi-Si.

Nemački zvaničnici saopštili su sredinom 2020. godine da je 45-godišnji nemački državljanin, u medijima identifikovan kao Kristijan Brukner, koji je bio u Algarveu 2007. godine, osumnjičen u tom slučaju.

Brukner je negirao umešanost.

On se trenutno nalazi na izdržavanju sedmogodišnje zatvorske kazne u Nemačkoj zbog silovanja koje je počinio u Portugaliji 2005. godine i pod istragom je zbog sumnje za ubistvo Makan, ali nije optužen.

Trogodišnja Medlin iz Rotlija u Lesterširu bila je na odmoru sa porodicom u odmaralištu Oušn klab u Praja da Luz, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. maja 2007. godine.

Brukner je živeo u blizini odmarališta Praja da Luz kada je porodica Makan bila na odmoru.

Trenutno se nalazi u zatvoru u Nemačkoj zbog silovanja 72-godišnje žene 2005. godine u istoj oblasti gde je nestala Medlin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila