PUTIN: Nestabilnost u svetu raste, SAD žele dominaciju ignorišući suverenitet drugih

Novosti online

24. 05. 2023. u 09:59

NESTABILNOST u svetu raste i pojavljuju se nova žarišta napetosti, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, ističući da je to u velikoj meri povezano sa željom SAD da zadrže dominaciju, ignorišući suverenitet drugih.

ПУТИН: Нестабилност у свету расте, САД желе доминацију игноришући суверенитет других

Foto: Profimedia

- Jačanje nestabilnosti u svetu praćeno je pokušajima SAD i niza zapadnih država da izvuku korist iz kriza koje su isprovocirali - rekao je Putin u video-poruci dobrodošlice učesnicima 11. Međunarodnih susreta zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti.

Prema njegovim rečima, energetsku i prehrambenu krizu u svetu izazvale su SAD i zapadne zemlje.

- Rusija je spremna za tesnu saradnju sa svim zainteresovanim zemljama kako bi se suočile sa zajedničkim izazovima čovečanstva - naveo je ruski predsednik i dodao da će Rusija jačati veze sa zemljama Azije, Afrike i Latinske Amerike.

- Rusija ima puno saveznika i partnera u raznim regionima i na različitim kontinentima i ona će nastaviti da jača to prijateljstvo - poručio je Putin.

Kako je istakao, uveren je da će Rusija i njeni saveznici uspeti u nameri da se formira pravedniji svet.

- Diskriminacioni model razvoja nepovratno odlazi u prošlost - poručio je ruski predsednik.

On je skrenuo pažnju na to da pojedine zemlje i udruženja nastoje da zadrže svoju dominaciju u svetu, potpuno zanemarujući interese i suverenitet drugih.

- Sve to se prati povećavanjem vojnog potencijala, besramnim mešanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, kao i pokušajima da se izvuku jednostrane prednosti iz energetske i prehrambene krize koju su izazvale brojne zapadne države - ocenio je ruski lider.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SPREMNI ZA EVAKUACIJU - Budi se vulkan Popokatepetl

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!