BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Ruska vojska će spaliti sve "čelindžere" u Ukrajini

Novosti online

12. 05. 2023. u 18:33

RUSKE trupe će uništiti tenkove "čelindžer 2" koje je London isporučio Kijevu, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za američki "Jutjub" kanal "Tur of djuti".

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Руска војска ће спалити све челинџере у Украјини

Foto printskrin Jutjub tvzvezda.ru

-Dobra vest je da imaju samo 14 tenkova 'čelindžer 2' i da oni nemaju nikakve šanse. Čim uđu u bitku, biće uništeni. Ti tenkovi biće spaljeni na isti način kao i svaki drugi ukrajinski tenk, kazao je Riter.

On je naglasio da su ruske trupe spremne da se suprotstave svakoj zapadnoj opremi, koju koristi ukrajinska vojska i da je unište.

Foto: EPA

Čelindžer 2

Prema njegovim rečima, ako bi ukrajinska vojska upotrebila projektile sa osiromašenim uranijumom, to bi samo dodatno naškodila lično Ukrajincima, jer bi kontaminacija teritorije bila slična katastrofi u Černobilju.

JEDINI AMERIKANAC U MOSKVI

Riter je ove godine prisustvovao proslavi Dana pobede u Moskvi, ocenivši da je to bio veličanstven događaj i da je za njega izuzetno teško dobiti karte.

-Mere bezbednosti su bile izuzetne. Mislim da sam bio jedini Amerikanac tamo. Policajac koji me je zaustavio i pogledao moj američki pasoš, mislim da je pomislio: 'Dođavola, šta ti radiš ovde?', ispričao je bivši američki obaveštajac.

Foto: EPA

Podsetimo, britanski ministar odbrane Ben Volas potvrdio je da su svi tenkovi "čelendžer 2", koji su obećani Kijevu, stigli u Ukrajinu.

-Znam da su svi naši tenkovi stigli u Ukrajinu, kao i rezervni delovi i oklopna vozila. Što se tiče tenkova, svi su u toj zemlji. Ukrajinska vojska je obučena i uvežbana, kako u Velikoj Britaniji, tako i u Ukrajini. Tako da znam da ih koriste, kazao je Volas.

On je naglasio da Vašington podržava odluku Londona da Ukrajini prebaci krstareće rakete velikog dometa "storm šedou".

(rt.rs)

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina