KIJEV TRAŽI OD ZAPADA HILJADE UDARNIH DRONOVA: Podoljak predviđa Evropi ratove i sukobe ako ne dobiju oružje

Novosti online

10. 05. 2023. u 23:41

UKRAJINI je potrebno još najmanje 3.000 dronova za uništavanje ruske infrastrukture, izjavio je savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

КИЈЕВ ТРАЖИ ОД ЗАПАДА ХИЉАДЕ УДАРНИХ ДРОНОВА: Подољак предвиђа Европи ратове и сукобе ако не добију оружје

Foto Tanjug/AP

-Koliko dronova treba da upotrebimo i dobijemo kako bismo uništili svu (rusku) infrastrukturu duž linije fronta? Hiljadu, dve, tri hiljade dronova različitih modifikacija. Dron je ključni elemenat rata“, rekao je Podoljak za televiziju „Rada“.

Kako je precizirao, Ukrajinu interesuju objekti koji se nalaze u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti.

Foto Tanjug/AP

Mihail Podoljak

Mihail Podoljak, savetnik šefa kancelarije Vladimira Zelenskog, smatra da će u evropskim zemljama početi rat velikih razmera ako se obustave isporuke oružja Ukrajini.

-Ako prestanu isporuke oružja Ukrajini, počeće rat u drugim zemljama. Broj terorističkih napada u Evropi će se značajno povećati. U Evropi nećemo sedeti u restoranima i mirno jesti kroasane, rekao je Podoljak televiziji Rada.

Šef spoljnopolitičke službe Evropske unije Žozep Borelj založio se ranije za nastavak pružanja podrške Zapada Ukrajini, jer bi, prema njegovom mišljenju, Kijev bez nje morao da se preda u roku od nekoliko dana.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!