SLAVKO SIMIĆ: Kurti otimačinom zemlje želi da izazove napetosti na severu

Tanjug

10. 05. 2023. u 18:06

ČLAN predsedništva Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da odluke privremenih prištinskih instituciija o eksproprijaciji srpske zemlje na severu Kosova i Metohije, predstavlja otimačinu imovine srpskih domaćina, kojoj Aljbin Kurti želi da izazove napetosti na terenu.

СЛАВКО СИМИЋ: Курти отимачином земље жели да изазове напетости на северу

Foto: kosovskomitrovacki.okrug.gov.rs

-Aljbin Kurti jasno želi, kao dan, da izazove tenzije na terenu i da nam na neki način izazove provokaciju i da iziritira na taj način srpski narod na severu Kosova i Metohije. Očigledno da na sve moguće načine želi pre svega da ugrozi proces dijaloga i sve ono za šta se bori srpski narod i ovde na severu Kosova i Metohije, i za šta se bori Beograd u Briselu, rekao je Simić.

On je poručio da će srpski narod na severu KiM i srpski domaćini na sve moguće načine na miran i dostojanstven način braniti svoje pravo na postojanje, uz pomoć svoje države Srbije, svog predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

-Obratićemo se na sve međunarodne adrese, da skrenemo pažnju kako bi zaista ovaj proces bio obustavljen i da već jednom međunarodna zajednica shvati da Aljbin Kurti na sve moguće načine želi da obespravi srpski narod na severu Kosova i Metohije, naglasio je on.

Vlada privremenih prištinskih institucija donela je danas odluku o prethodnom rešenju o eksproprijaciji srpske zemlje na severu Kosova i Metohije, a koja je ranije doneta 2. februara.

Tada je, posle prve odluke, javna rasprava održana nakon dve nedelje, na kojoj su Srbi burno reagovali zbog bespravnog oduzimanja zemlje. Za prištinsku vladu je ekspriprijacija zemljišta od ekonomskog značaja, a za Srbe militarizacija severa naše južne pokrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IRAN NEĆE ODGOVORITI: Okončani drektni međusobni sukobi Irana i Izraela