"HOĆE DA NANESU PORAZ RUSIJI I UGROZE KINU" Šojgu: Zapad je već bio spreman za rat sa Moskvom

Novosti Onlajn

28. 04. 2023. u 08:29

SUKOB u Ukrajini potvrđuje da su Vašington i njegovi saveznici usredsređeni na provociranje drugih zemalja na vojnu konfrontaciju sa Moskvom i Pekingom, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku ministara odbrane zemalja članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Nju Delhiju.

ХОЋЕ ДА НАНЕСУ ПОРАЗ РУСИЈИ И УГРОЗЕ КИНУ Шојгу: Запад је већ био спреман за рат са Москвом

Foto: EPA

Jasna potvrda takve zločinačke politike je sukob u Ukrajini, siguran je ruski ministar.

- Pravi cilj Amerike je da nanese strateški poraz Rusiji, da stvore pretnju Kini i održe svoju monopolsku poziciju u svetu - ukazao je Šojgu.

Borbeni potencijal i sposobnosti gotovo svih zemalja Severnoatlantske alijanse iskorišćeni su protiv Rusije početkom specijalne vojne operacije u Ukrajini, rekao je Šojgu.

- Zapad je pokazao da je blagovremeno bio pripremljen za borbu sa Ruskom Federacijom - ukazao je ruski ministar odbrane.

- Odmah su uvedene ogromne sankcije Rusiji, organizovane su isporuke oružja Ukrajini, slali su obaveštajne podatke, a vojni savetnici i plaćenici su odmah poslati u zonu borbenih dejstava - primetio je Šojgu i dodao da je pritom bio uključen vojni potencijal i sposobnosti gotovo svih zemalja NATO-a.

Vašington i njegovi saveznici ozbiljno su narušili globalnu bezbednosnu arhitekturu u pokušaju da održe globalnu dominaciju, rekao je ruski ministar odbrane.

- U nastojanju da zadrže globalnu dominaciju, SAD i njihovi saveznici ozbiljno su nagrizli globalnu bezbednosnu arhitekturu. Na njihovu inicijativu pokrenut je proces rušenja i demontiranja ključnih sporazuma o kontroli naoružanja i izgradnji poverenja - rekao je ruski ministar odbrane.

BONUS VIDEO: BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI - Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!