POGLEDAJTE – BORBENO DEŽURSTVO PATRIOTA U UKRAJINI: Do sada je stigao jedan od obećanih protivraketnih sistema (VIDEO)

P. Z. S./unian.net

26. 04. 2023. u 22:00

UKRAJINSKO Vazduhoplovstvo je pokazalo prvi snimak borbenog dežurstva diviziona Patriot u Ukrajini.

ПОГЛЕДАЈТЕ – БОРБЕНО ДЕЖУРСТВО ПАТРИОТА У УКРАЈИНИ: До сада је стигао један од обећаних противракетних система (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP


Napominje se da je prvu bateriju PVO/Protivraketnog odbrambenog sistema ukrajinska vojska dobila u aprilu 2023.

-Savremena zapadna tehnologija ima svoje karakteristike, ali naši branioci neba je brzo savladaju i već su spremni da unište ruskog okupatora! navodi se u saopštenju Vazduhoplovstva.

Ukrajina će od sada moći da se bori protiv ruskih raketa H-22, aerodinamičkih ciljeva i da radi po balističkim ciljevima.

Komandant Ratnog vazduhoplovstva je već testirao opremu i zahvalio zapadnim zemljama na naprednom sistemu.



PATRIOTI U UKRAJINI

Ministar odbrane Aleksij Reznikov potvrdio je 19. aprila dolazak PVO sistema Patriot u Ukrajinu. Zamenik ministra odbrane general-potpukovnik Aleksandar Pavljuk precizirao je da je reč o Patriot sistemima koje su obećale SAD, Holandija i Nemačka.



PATRIOT NA BORBENOJ DUŽNOSTI

Kasnije je predstavnik Ratnog vazduhoplovstva Jurij Ignat primetio da je u Ukrajinu do sada stigao jedno od obećanih odeljenja (baterija) protivraketnog sistema. On je dodao da je Patriota već stupio na borbenu dužnost.

Prema Ignatovim rečima, zadatak američkih baterija PVO ostaje da pokriju kritične infrastrukturne objekte. Istovremeno, upotreba ovih sistema za uništavanje raketa S-300 na prilazu, na primer, Harkovu, nije racionalno rešenje.

Za uništavanje vazdušnih ciljeva MIM-104 Patriot PAC-3 koristi raketu PAC-2, koja ima deklarisanu sposobnost da uništava neprijateljske avione na udaljenosti do 160 km. Raketa ima sopstvenu radarsku glavu za navođenje i brzinu do 4,1 maha.

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo